Over het Bakfietsatelier

Astrid Honcoop
Astrid Honcoop

Zeg je Bakfietsatelier, dan zeg je Astrid Honcoop. Vanaf haar twaalfde wist ze al dat ze ‘later’ naar de Kunstacademie wilde gaan. En dat gebeurde.

Na de Willem de Koning Academie in Rotterdam koos Astrid voor de richting grafisch ontwerpen en startte ze haar eigen bedrijf. Inmiddels is ze 15 jaar zelfstandig ondernemer. De laatste jaren miste ze steeds meer de kunstenaar in zichzelf. Toen er 2018 alopecia areata werd geconstateerd, een ziekte waardoor kale plekken ontstaan op de hoofdhuid, zette dat Astrid aan het denken. Ze besloot niet meer mee te doen aan de ratrace en meer tijd te besteden aan het creëren van kunst. En om anderen daar ook van te laten proeven door (weer) op zoek te gaan naar zijn of haar creativiteit.

Missie

Met haar kennis van kunst en haar laagdrempelige creatieve aanbod wil Astrid stimuleren om creatieve tijd voor jezelf te nemen. Om even afstand te nemen van alle drukte en te genieten van de creatieve kant in jezelf. Want creativiteit zorgt voor inspiratie, voor zelfvertrouwen, rust en ontspanning. Pure winst dus!

Visie

Het belangrijk is om je creativiteit meer te stimuleren, vooral in de huidige maatschappij waar digitaal gebruik steeds overheersender is.

Lekker even analoog bezig zijn in dit digitaal tijdperk.

Naast creatieve workshops is Astrid gastdocent op basisscholen en geeft ze educatieve lessen over het creatieve vak. Verder geeft ze les en workshops in het Onderwijsmuseum en begeleidt ze schrijvers met de vormgeving van hun boek.

Bakfiets Atelier quote